Kerrie-ijs met mandarijnolie

Sinds ik de ijsmachine van Magimix heb staan, maak ik echt overal ijs van. Sorbetijs is een fluitje van een cent geworden en kun je van alle vruchtenpurees maken, met wat suiker en -afhankelijk van de dikte- een of twee blaadjes gelatine er in opgelost. Dit laatste zorgt dat het lekker smeuïg wordt en voorkomt dat het de korrelige ijskristallen van een granita krijgt.

Op die manier hebben we een flink deel van onze druivenoogst de vriezer in gewerkt: 600 ml druivensap met twee opgeloste, gesmolten gelatineblaadjes en 2 eetlepels suiker op smaak brengen met kaneel, steranijspoeder en 3 druppels essentiële sinaasappelolie. Zorg wel dat die van een kwaliteit is die ook voor consumptie geschikt is! Een heerlijk herfstijs dat veel weg had van Glühwein, maar dan een stuk kouder…

Zo maak je van yoghurt in een mum van tijd het lekkerste yoghurtijs dat je kunt bedenken. Neem wel een goede volle yoghurt. Twee eetlepels suiker toevoegen volstaat (liever nog een geconcentreerde suikersiroop). En die geweldige vanillevla van de Zuivelhoeve kun je zó de ijsmachine ingieten en je hebt in minder dan een half uurtje een ge-wel-dig vanilleroomijs op tafel staan. Dat heb ik ook gedaan met een halve fles advocaat. Was werkelijk wáánzinnig!

Maar goed, vandaag ging het om een hartige kerrie-variant:


Ingrediënten Kerry-ijs met mandarijnolie

  • 500 ml volle boerenyoghurt
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels Chan’s kerriepoeder
  • 3 druppels essentiële mandarijnolie (voor consumptie geschikt!)

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het ijs wordt smeriger als je het tenminste 8 uur van te voren mengt en in de koelkast laat rusten. In de ijsmachine laten draaien tot een smeuïge ijsmassa is ontstaan. Het allerlekkerst is het om het direct te serveren.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *