Omrekentabellen volume, soort en gewicht
Volume
1 cup | 240 milliliter (ml) | 16 eetlepels |
1/2 cup | 120 ml | 8 eetlepels |
1/3 cup | 80 ml | 5,5 eetlepel |
1/4 cup | 60 ml | 4 eetlepels |
1 eetlepel | 15 ml | |
1 eetlepel | 3 theelepels | |
1 theelepel | 5 ml | |
1 vloeibare ounce | 30 ml | |
1 US quart | 0,946 l | ± 1 l |
gallon | 4 quarts | |
1 pint | 4 3/4 dl | |
1 pint | 2 cups |
Gewicht van een cup (plusminus)
water | 237 g |
boter | 200 g |
melk | 244 g |
olie | 220 g |
bloem | 110 g |
cacao | 112 g |
zout | 226 g |
suiker | 200 g |
rijst | 212 g |
Afkortingen
oz | ounce |
lb | pound |
qt | quart |
gal | gallon |
pt | pint |
tbsp | tablespoon |
tsp | teaspoon |
Gewicht
1 ounce | 28 g | |
1 pound | 16 ounces | 454 g |
Lengte
1 inch | 2,54 cm | |
1 foot | 12 inches | 30 cm |
Temperatuur
400 ˚F | 200 ˚C |
350 ˚F | 180 ˚C |
300 ˚F | 150 ˚C |
In plaats van wegen
1 eetlepel water | ca. 15 g |
1 eetlepel zout | ca. 10 g |
1 eetlepel suiker | ca. 12 g |
1 eetlepel boter | ca. 12 g |
1 eetlepel bloem | ca. 8 g |
1 eetlepel rijst | ca. 12 g |
1 eetlepel cacao | ca. 7 g |
1 eetlepel poedergelatine | ca. 10 g |
1 eetlepel bakpoeder | ca. 8 g |