Safe Haven Burgers

Ieder nadeel heb z’n voordeel. Als je achtertuin in isolatie je persoonlijke “Safe Haven” wordt, dan kan je er maar beter gebruik van maken. Iets simpels dus vanavond, want uiteindelijk is het maar een gewone doordeweekse dag (ook al begint dat onde3rscheid al een beetje te vervagen). Maar niet minder smakelijk. Hambvurgers dus, maar dan wel van MRIJ-rundergehakt.

Recept-tip
Een flinke hand gefruite uitjes erdoor en op smaak brengen met peper, zout en barbecuesaus. Ik heb voor die laatste de colasaus van Van Beekum Specerijen gebruikt. Heel erg lekker. Hamburgers vormen (liefst in hamburgerpers) en tenslotte nog een keer insmeren met de bbq-saus. Mooie tip: het kost weinig, is een moeite van niks, maar bij het grillen carameliseert de saus en geeft extra veel smaak. Grill ze het liefst op gietijzeren rooster.

Tja, en dan tot hamburger stapelen. We hadden geen Hamburger-broodjes meer, maar nog wel rond Pools meergranenbrood. Geroosterd dus. En verder opgestapeld met wat we in de kast vonden. En verse daslookbladeren als sla, want dat hebben we ook in onze Safe Haven staan.

Zo houden we het nog wel even vol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *