Wie had dat kunnen bedenken? Je eigen achtertuin als veiligste plek in Nederland, Safe Haven in crisistijd! Ik voel me deze lente dan ook meer dan ooit gezegend, niet alleen met een hele fijne stads-achtertuin, maar vooral ook met zo’n prachtige Big Green Egg daarin. Het verzacht het corona-isolement niet alleen, maar vergroot mijn plezier ook sterk. Want waar ik me als Cooking Conductor en Grillmaster van de Achtertuin normaliter allen in de weekenden uit kon leven, heb ik nu ineens tijd om op een gewone doordeweekse dag EGG-muffins te bakken…
Een lekker en simpel receptje voor iedereen die in een vlaag van verstandsverbijstering een overdosis aan bloem heeft gehamsterd. Met je Magimix en een Big Green Egg binnen handbereik wordt je achtertuin ineens een speelp[laats in crisistijd. Natuurlijk kun je die muffins ook gewoon met een simpele handmixer en een huis-tuin-en-keuken oven maken, maar dat klinkt toch een stuk minder spannend… 😉
Daarom in de serie Crisisrecepten met Gehamsterd Bloem van The Cooking Conductor een klein beetje luxe in tijden van crisis. Het is in no time klaar. Of -mocht de crisis uitblijven- helpt het je om je overtollige gehamsterde bloem weg kunt werken! Vandaag gerecht #2:
Citroenmuffins!
Voor 8-10 royale muffins (recept: Magimix)
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 280 gram bloem
- 1 snufje fijn zout
- 80 ml zonnebloemolie
- 120 ml melk
- rasp van 1 citroen
Bereidingswijze:
- Verwarm de Big Green Egg voor op 200 °C, indirect met pizzasteen.
- Doe alle ingrediënten (behalve de bosbessen) in de rvs-kom van de Magimix CookExpert en schakel het DEEG/TAART-programma in.
- Giet het muffindeeg in cupcakevormen (max. 3/4) en bak ze 20 minuten in de BGE. Laat de muffins na het bakken goed afkoelen.
Geen Magimix: gebruik een mixer of garde. Geen BGE? Pechvogel ;-). Maar iedere oven werkt!