Smakelijke afmaker

Deze week werd ik benaderd door Job Struijk van Koppert Cress. Of ik het niet leuk zou vinden om bij BBQ 52 hun intense kiemplantjes te gebruiken…

Wat een vraag! Ik ben al jaren groot fan van de producten van Koppert Cress die in alle tophoreca terug te vinden zijn. Bovendien heb ik mateloze bewondering voor grondlegger en ondernemer Rob Baan, die met deze minuscule plantjes met extreme smaak- en aromaconcentraties een bedrijf heeft opgebouwd dat internationaal de culinaire wereld voorgoed heeft veranderd.

Job heb ik leren kennen in de tijd dat ik vanuit mijn bureau voor marketing en communicatie onder meer gespecialiseerd was in horeca en fine food. Op alle belangrijke horecabeurzen spraken we elkaar altijd uitvoerig en in 2016 nodigde hij mij uit om een keer in de kassen van Koppert Cress in Monster te komen kijken. Het is misschien wel een van de meest indrukwekkende bedrijven die ik in mijn marketing-periode heb bezocht.

De enorme volledig geautomatiseerde kassen met strakke lijnen en grote effen, maar kleurrijke vlakken met geoptimaliseerd groeilicht introduceerden me in een wereld die me meer aan Kubrick deed denken dan aan de wonderlijke culinaire mogelijkheden die de minuscule plantjes te bieden hebben.

Maar mijn bezoek werd pas echt interessant toen Job me door de ontwikkelkassen heen leidde. Koppert Cress heeft de ambitie om ieder jaar tenminste één nieuw product toe te voegen aan het assortiment ‘Micro-vegetables’, een collectie die als ‘Architecture Aromatique’ onder de aandacht wordt gebracht. En dus was deze plek het creatieve culinaire hart van het enorme kassencomplex.

Je begrijpt: op Job’s vraag eerder deze week heb ik direct “JA, geweldig!” geroepen. Mijn enige probleem voor nu is dat ik nog moet wachten tot eind september. Gelukkig hebben de Hanos en de Sligro ook een heel mooi assortiment…

Meer weten over Koppert Cress? Klik hier en je begrijpt waarom ik er zo blij van werd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *