Spoga gafa

Als je niet beter weet, dan klinkt de titel van deze blog als een soort Umpa Lumpa in de wereld van Willy Wonka, maar spoga gafa blijkt álles te maken te hebben met barbecuen. In gesprek met Kamado Joe Nederland en Big Green Egg Europe kreeg ik van beiden een uitnodiging om naar de spoga gafa in Duitsland te komen. “Eh, spoga gafa?” vroeg ik de eerste keer nog.

De spoga gafa blijkt de grootste beurs ter wereld op het gebied van alles rond barbecuen en wordt gehouden in de Kölner Messe van 1-3 september. Drie dagen lang zijn liefst 2 enorme hallen even het centrum van de internationale grill- en barbecue-industrustrie. Het is de beurs waar wereldberoemde en onderscheidende nieuwe merken van over de hele wereld laten zien wat is en wat belangrijk gaat worden in de barbecuescene – op een diepte die nergens anders ter wereld te vinden is.

Mijn mond viel even open. Wát een timing, slechts drie weken voor de start van BBQ 52! En wat een ideaal moment om op één dag zowel Kamado Joe als Big Green Egg te kunnen zien, voelen en ervaren. Dus ben ik op de uitnodiging ingegaan en ga ik mij op deze beurs laten overtuigen van de onderscheidende kwaliteiten en mogelijkheden van Kamado Joe en Big Green Egg.

Maar ik ga mij vooral laven aan een wereld die mij de afgelopen vier weken in omvang en intensiteit dusdanig heeft verbaasd dat ik het gevoel heb dat ik in een almaar verder uitdijend universum terecht ben gekomen.

Wordt vervolgd!


Zelf trek gekregen om te gaan? Hier vind je alle info!

(En ja, ik denk zomaar dat je op mijn YouTube Kanaal BBQ 52 van mijn bezoek aan spoga gafa 2019 een vlog-reportage kunt verwachten zoals deze:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *