Butterfly Chicken

YES! Mijn eerste VLOG staat online: “Smoked Lemon & Garlic Butterfly Chicken”. En zoals ik dat in de echte vlogs vanaf eind september ook wil doen: het recept vind je op deze blog. In dit geval staat het hieronder!

Oké, ’t is nog maar een testvlog om het allemaal een beetje in de vingers te krijgen, maar ik ben toch héél erg benieuwd wat je er van vind. Hoe spannend ik dat ook vind, ik stel je reactie heel erg op prijs, want voor de echte vlogs vanaf eind september wil ik heel graag weten wat wel en wat niet werkt.

Positieve en kritische opbouwende reacties hebben inmiddels geleid tot deze tweede versie. Heel veel dank daarvoor! Uiteraard blijven opmerkingen meer dan welkom, want voor eind september moet ik het helemaal onder de knie hebben… 😉


Smoked Lemon & Garlic Butterfly Chicken

 • 1 hele scharrelkip (neem de beste die je kunt vinden, dat loont!)
 • 2 biologische citroenen
 • 3 grote tenen knoflook
 • Rookhout (ik heb Jack Daniels whiskyvaten-hout gebruikt)
 • Zwarte peper & zout
 1. Snij de knoflook en 1 citroen in hele dunnen schijfjes en zet apart. Snij de tweede citroen in 6 gelijke parten.
 2. Snij met een scherp en stevig mes de ruggengraat uit de kip. Leg de kip met het vel naar boven en druk haar plat zodat de poten aan de buitenzijde zitten en de borstfilets in het midden.
 3. Maak het vel los van het vlees door voorzichtig met je vingers het verbindende vlies los te trekken. Als je vanaf de borstfilets naar binnenwerkt, dan kun je ook het hoekje om het vel van de poten en de dijen loswerken. Zorg dat het vel nergens scheurt en laat het aan de buitenste randen vastzitten.
 4. Schuif vervolgens de schijfjes citroen en knoflook overal onder de huid zodat zoveel mogelijk vlees met knoflook en citroen is bedekt.
 5. Stook de barbecue op voor indirect grillen op 180-200°C en leg de kip op 6 citroenparten op het indirecte deel van de barbecue.
 6. Leg droog rookhout op de kolen en sluit de deksel.
 7. Draai na ongeveer 30 minuten de kip om en zorg dat de citroenpartjes bovenop de binnenzijde van de kip blijven liggen.
 8. Als de kerntemperatuur van de kip in de poten op 72°C is bereikt dan is de kip klaar.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *