Food for thought

Ojee, er staat een dirigent achter de kachel in de keuken van Bistro de Vrolijke Voogd. Uiteraard geen echt restaurant, maar wel een hele prettige proefkeuken van een fanatieke hobbykok. Aanschuiven kan alleen op uitnodiging en de hobbykok en zijn vrouw eten altijd mee. Wat er op je bord komt blijft tot op het laatste moment een verrassing. Niet zelden ook voor de chef zelf… ?

Mijn naam is Roy Voogd, ik ben koordirigent. maar ook grafisch ontwerper, communicatie- en marketingadviseur in kunst, cultuur en de culinaire wereld. Ruim twintig jaar leidde ik mijn bureau voor marketing en communicatie, waarmee we ons onder meer in de horeca hebben gespecialiseerd. Van kookboeken tot communicatieconcepten om van te watertanden: het was een heerlijke tijd! Maar voor de tweede helft van mijn werkende leven heb ik gekozen voor mijn passie, en dus werk ik in de kunst en cultuur en sta ik regelmatig in de keuken om die culinaire wereld nog beter te leren begrijpen. En als ik in de keuken sta, dan ben ik dus die Vrolijke Voogd van het kleinste restaurant van Alkmaar met maar 1 tafel en max. 8 couverts, inclusief de hobbykok en zijn lieve echtgenote. Het moet immers wel leuk blijven! ?

Freestyle Food, zoals ik het zelf het liefst omschrijf. Mijn culinaire avonturen waren al een tijdje te volgen op Facebook, onder meer over de eetbare botanische avonturen met Janet Westerhof. Vanuit haar grote, wilde tuin, vól met eetbare bloemen en planten, heb ik die enorme schat aan wildvreemde eetbare bloemen en planten leren kennen. Het was een prachtig avontuur, waarin ik unieke kennis heb opgedaan die ik meeneem in alle nieuwe culinaire avonturen.

Eten is voor mij meer dan voedsel dat je in je mond stopt en doorslikt om te overleven. Ik wil weten wat ik eet. En dus ben ik heel hongerig naar de achtergronden van eten. Waar die prachtige producten vandaan komen. En hoe recepten ontstaan. Hoe de chemische processen achter de bereidingen werken, opdat ik ze kan doorgronden en op nieuwe smaken los kan laten. Om alle zintuigen te prikkelen, want als je je zintuigen beroert, ontstaat onvergetelijke emotie. Niet alleen je tong en je neus. Maar juist ook je ogen en je tastzin. En je oren. Zelfs menig professioneel kok is zich van die laatste vaak niet bewust.

De mens heeft als enige diersoort op aarde bereikt dat voortplanting voor de soort van ondergeschikt belang is. Zelfs dat is plezier (en zelfs industrie) geworden. En dus is het primaire levensdoel van een groot deel van de mensheid veranderd in Creating Memories.

Food for Thought.

Alle vragen zijn welkom!

Vragen? Stel ze hier! Opmerkingen? Vertel ze me hier! Mis je een recept? Ik stuur het je graag! Wil je iets lekkers of iets leuks delen? Laat het me hier weten!

BIJVOORBEELD: Je mist een recept van een gerecht waar ik je lekker mee heb gemaakt…

Als Cooking Conductor bij BBQ 52 ben ik louter voor mijn plezier bezig als hobbykok. Maar niet alleen de Big Green Egg rookt, onze kachel moet ook blijven roken… ? Soms zijn er dus periodes dat mijn ondernemende werk als dirigent of opdrachten in marketing/communicatie mij wat meer opeisen. Uiteraard blijf ik dan wel buitenkoken, maar heb niet altijd de tijd om daar uitgebreid verslag van te doen en laat ik -bijvoorbeeld- de recepten (nog) achterwege. Die publiceer ik dan wat later. Mocht je echter toch al staan te popelen om het zelf uit te gaan proberen, laat het me dan weten: ik stuur het je graag alvast in ongeredigeerde vorm!

Dit en alle andere vragen die betrekking hebben op mijn avonturen als Cooking Conductor kun je natuurlijk doen op mijn Facebook pagina, maar je kunt ook hier direct reageren. Waar koop je dat rare ingrediënt? Mijn recepten van gepubliceerde gerechten. Of gewoon een foutje dat je constateert. Ik ben immers ook maar een mens… ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *