Klaar voor de start…

Jáááh… hij is er!

De Big Green Egg Large is gearriveerd voor het grote BBQ 52-avontuur! En wat een service: al helemaal kant en klaar en lekker compleet met houtskool, rookhout en gietijzeren roosters. Tijdens het plaatsen kreeg ik meteen een stuk of drie recepten van de beste man en een aantal goede tips voor gebruik. Ik had het kunnen weten: zelfs de mensen de de BGE’s afleveren behoren tot de fan-clan… En terecht!

Eerst alles maar even uitgepakt en direct daarna tijd voor een eerste simpele test: aansteken met mijn looflighter: duurde 3 minuten. Op laten gloeien: nog 3 minuten. Deksel erop, schuiven en schoorsteen open en op temperatuur laten komen. Binnen 6 minuten op 210°C, in iets meer dan een kwartiertje helemaal klaar voor de geroosterde groenten (wortels, pastinaak, paprika’s en champignons). Even een beetje spelen met de schuifjes en voilá: prachtig constant op temperatuur!

Alle groenten ingesmeerd met een wat olie, op de grilleren en en roosteren maar. Twintig minuten, twee keer gedraaid en klaar. Van het vuur af met mooie olijfolie overgoten, wat Maldon-zout en zwarte peper uit de molen.

Pizzasteen erin en deksel dicht. Schuiven wat meer open: temperatuur tot 300°C laten komen. Had voor het gemak even kant-en-klare flammkuchen-bodems gekocht. Traditioneel belegd met wat crème fraîche, dunne ui-ringetjes en gerookt spek. Werkje van niks. Inmiddels was de BGE op temperatuur en kon de flammkuchen erin: 6 minuten en klaar!

Alle schuiven dicht en houtskool laten doven. Na 20 minuten gecheckt: uit.

Eitje!

Morgen gaat mijn eerste bavette erop. #kanniewachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *