Gevaarlijk scherp…

Hakken in driekwartsmaat

“O ja, loop straks ook even langs Forged Knives,” zei Wessel van Big Green Egg na toen we afscheid namen op de spoga, “dat is die stand hierachter met die prachtige chefsmessen. Zeg maar dat wij samenwerken. Misschien vinden zij dat ook wel leuk. Past heel mooi bij de uitstraling die je zoekt!”

“Tuurlijk,” dacht ik, “ze zien me aankomen…” Maar goed, de prachtige stand van Forged Knives was niet te missen. Indrukwekkende collectie met prachtige chefsmessen met een stoere, ietwat ruwe afwerking. Helemaal BBQ! Nu heb ik al hele mooie messen, maar goed, als Wessel van Big Green Egg je adviseert even langs te gaan, dan doe je dat natuurlijk. En zo maakte ik kennis met Ronald.

En dat verhaal werd direct heel enthousiast en spontaan. De klik was er direct en Ronald van Forged Knives / Style de Vie Authentique overzag de kwalitatieve aansluiting van merken als Big Green Egg, Valderrama, Koppert Cress en Magimix heel goed in en gaf vrijwel direct aan dat hij het toch wel heel erg leuk zou vinden als The Cooking Conductor met hun gevaarlijk scherpe messen aan de slag zou gaan.

“Aan de slag,” opperde ik nog vanuit mijn vak als dirigent, “zou betekenen dat ik er mee zou gaan dirigeren… Lijkt me een wat heftig contrast om met een hakmes in driekwartsmaat te gaan slaan!”

Een geintje, natuurlijk, maar inmiddels heb ik er nu al even mee een paar dagen mogen werken en tot mijn vrolijke verbazing merkte ik hoe soepel de messen door het materiaal heen gleden. Bijna moeiteloos. En ja, dan weet je weer hoe belangrijk goede messen in de keuken zijn en waarom deze zo’n centrale rol spelen voor iedereen die kookt.

Uit puur plezier hak ik met een soepele beweging de kop van de parelhoen voor het komende proefkoken voor BBQ 52 eraf en hoop in stilte dat niemand mijn grijns daarbij heeft gezien…

😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *