Dat was de eerste zak…

Wat hebben de eerste 10 kilo hete kolen gebracht?

En voor je het weet is die eerste zak met 10 kilo houtskool er doorheen. Opgebrand in iets minder dan drie weken van vuurproeven om mijn gloednieuw Big Green Egg wat beter te leren kennen. Maar niet alleen die prachtige kamado is nieuw, ook heb ik de beschikking gekregen over prachtige apparatuur van Magimix, de draadloze Meater en natuurlijk die prachtige Forged Knives.

Hoogste tijd dus voor een visuele terugblik op de afgelopen vuurproefperiode!

Uiteraard nog geen erg complexe gerechten, want ik wilde vooral gevoel ontwikkelen voor de temperatuurbeheersing en enorme accessoire-keuzemogelijkheden voor de Big Green Egg.

Peterselie-olie voor de chimichurri

Ook de Cook Expert en de ijsmachine van Magimix zijn voor mij compleet nieuwe instrumenten, waar ik in de afgelopen drie weken mee heb kunnen stoeien om te begrijpen wat de apparaten kunnen. En dat bleek veel. Het werden heerlijke vuurproeven met -gelukkig- ook heel behoorlijke resultaten. Op mijn receptenoverzicht tref je tevens een beschrijving van de meeste recepten.

Beeldverhaal

In de afgelopen drie weken heb ik niet alleen gestoeid met de nieuwe apparatuur om te koken en barbecuen. Ook heb ik voor de blog- en vlogverslagen geïnvesteerd in nieuwe apparatuur om alles net even wat mooier in beeld te kunnen brengen. Als een geschenk uit de hemel kwam op 20 september jl. de nieuwe iPhone 11 Pro uit, met werkelijk verbluffende foto- en film mogelijkheden. Een ideale vlogcamera met vele extra’s. Wat een geweldig excuus!

Om die iPhone 11 Pro vervolgens optimaal te kunnen benutten (…) heb ik ook een “gimble” aangeschaft. Geneer je vooral niet, want ik had er ook nog nooit van gehoord, maar het blijkt een verbluffend apparaatje om uit de hand schokvrije, vloeiende opnames te kunnen maken, maar waar je ook een automatische focus op in kunt stellen op een persoon, zodat ik mijn vlogs straks zonder assistentie nog wel wat beweging mee kan geven.

Ik had me onvoldoende gerealiseerd dat de herfst en wintermaanden zeer donkere maanden zijn. Heb dus veel geëxperimenteerd met vaste licht opstellingen. Binnen is dat nu prima, maar voor buiten ben ik nog niet tevreden. En met licht kwamen ook de statieven om de hoek kijken. Gelukkig heb ik nog wat speeltijd… 😉

Meater, de draadloze kerntemperatuur meter

360° fotografie
En last but not least heb ik geïnvesteerd in een eenvoudige fotostudio-opstelling waarmee ik ook vrijstaande opstellingen met een goede belichting kan maken. En hele fraaie 360°-foto’s, zodat je online foto’s van bijzondere gerechten vanuit iedere hoek kan bekijken. Ik heb het uitgeprobeerd bij die heerlijke roodbaars, ik wil je deze eerste smakelijke 360°-proef dan ook niet onthouden (klik op de foto en swipe heen en weer):

Ik denk dat ik klaar om volgende week ‘echt’ te beginnen. Ik start met een eerste introductiegesprek met Michel Lambermons, topchef en tegenwoordig de vaste chef van Big Green Egg Europe. Dat wordt ongetwijfeld een inspirerende ontmoeting met in het vooruitzicht op een later moment in de herfst ook een workshop voor extra inspiratie.

Reacties? Graag!
Vind je de vlog leuk? Laat het dan even weten in een reactie hieronder. Tips om te verbeteren zijn ook altijd meer dan welkom. Graag zelfs, want ik leer graag! Stuur me daarvoor bij voorkeur even een persoonlijke mail: klik hier!

Samenwerking
Het BBQ 52-project doe ik als gepassioneerd hobbykok uit puur plezier en heb geen commerciële bedoelingen. Ik ben daarom bijzonder blij met het vertrouwen dat een aantal mooie hoogwaardige samenwerkingspartners hebben uitgesproken, toen ik mijn plannen tegen hen vertelde. Samenwerking als stevig fundament voor een uitdagend project. Daarom ben ik bijzonder trots op het samenwerkingsverband met:

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Mary schreef:

    Geweldig Roy.
    Ik zal je blijven volgen.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *