Stamppot Rauwe Daslook

on

Een typische BBQ52-Restjesdag…

Het kwam er steeds niet van, maar stond al een paar jaar op mijn Lente-programma: een variatie op mijn favoriete stamppot die mijn moeder maakte, stamppot rauwe andijvie met uitgebakken spekjes.

De daslook is nu geweldig: de bladeren zijn nog geweldig, maar ook de prachtige witte bloemen bloeien nu volop en er zitten ook al veel jonge groene zaden in.

Dus maakte ik een zijde zachte aardappelpuree van grote kruimige aardappels met melk, boter, veel mosterd, peper en zout. In plaats van uitgebakken spekjes ging er een restje Pulled Lamb in van de workshop van afgelopen zaterdag.

En dan natuurlijk een grote mand met verse daslook. De steeltjes heb ik heel klein gesneden, de blaadjes net als andijvie in repen en op het laatste moment door de puree geroerd. De bloemen heb ik er bovenop gelegd.

Natuurlijk heerlijk met rookworst, maar nog veel lekkerder met die fantastische restjes van verschillende Low & Slow-bereidingen van afgelopen zaterdag.

Lang leve RESTJESDAG! 😃 Een regelrechte aanrader, maar wees snel, want het kan nog een week of twee!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *