Over rubs, mixen en marinades

Dat Van Beekum Specerijen onlangs door het Financieel Dagblad uitgeroepen is als een vaan de snelstgroeiende bedrijven in Nederland, verbaast me totaal niet. Op dinsdag 12 november 2019 wordt deze prestigieuze ondernemersprijs uitegereikt. Maar wat is er dan zo bijzonder aan deze specerijenspecialist?

Tja, waar zal ik beginnen… Een heleboel! Allereerst is het familiebedrijf een bijzonder brede leverancier van hoogwaardige kruiden en specerijen en aanverwant assortiment. Dat doen ze al jaren als groothandel voor slagers, horeca en fine food retail. Sinds 2016 heeft de nieuwste generatie het brede kwaliteitsassortiment ook bereikbaar gemaakt voor hobbykoks en achtertuingrillers. En dat hebben ze geweten!

Met het opzetten van de webshop is de ontwikkeling van Van Beekum Specerijen in de sneltreinvaart verder gegaan. Continu actueel inspringend op nieuwe trends, het toevoegen van nieuwe smaken en de inzet van een zeer betrokken team is de sleutel geweest tot de snelle groei in de afgelopen drie jaar.

Meer dan 90% van al mijn kruiden en specerijen bestel ik bij Van Beekum. Inmiddels heb ik thuis een voorraad van meer dan 65 verschillende kruiden en specerijen, waarmee ik zelf de meest fantastische rubs, mixen en marinades samenstel. Inmiddels heb ik al een aantal favorieten opgebouwd, waaronder mijn unieke BBQ 52 Paellamix, BBQ 52 Grillworst Rub, BBQ 52 Wildzwijn Rub en natuurlijk mijn eigen BBQ 52 Sparerib Rub.

Een hele bijzondere is mijn speciale mix voor het droogpekelen van rode zalm om deze te koud kunnen kunnen roken. Voor deze pekel gebruik het rode bietenpoeder en de mosterdpoeder van Van Beekum. Uiteraard 2 delen zout op 1 deel suiker, maar ik gebruik geen gewone suiker. Ook niet de veelgebruikte bruine basterdsuiker als alternatief. Mijn zoete tegenhanger voor het zout is een droge molasse, de ongeraffineerde basis van rietsuiker. Dit bevat heel veel complexe, diepe smaken door de vele mineralen die er nog niet uit zijn gefilterd.

Ik heb ergens gelezen dat ze ook private labelen. Zal ik als Cooking Conductor ooit zover komen? 😀

Neem eens een kijkje op hun website. Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *