Geroosterde krokodil

Ik had het één keer eerder gegeten, waardoor ik wel al een beetje wist wat ik kon verwachten. Maar zelf maken geeft toch echt nog een andere dimensie aan het werken met niet alledaagse ingrédiënten. En dat kun je krokodil toch echt wel noemen.

Krokodil is een mooi mager stuk vlees. Het vlees van de krokodil doet denken aan de smaak van kip en is mager en cholesterolarm. Qua textuur heeft het krokodillenvlees echter meer weg van vis. Het vlees is een echte delicatesse en snel te bereiden waardoor het een ideaal product is voor op de barbecue of grill.

Krokodillenstaartfilet koop je overigens niet zomaar bij de AH of de Lidl. Ik heb het online besteld bij Le Jean, een geweldige leverancier: https://www.lejean.nl/exotisch-vlees/krokodil/ 


Krokodillenstaart in Karnemelk

Ik heb de krokodillenstaartfilet in karnemelk laten marineren. Dit maakt ‘m wat zachter door het zuurtje en voller van smaak. Vervolgens geroosterd met een Cajun dry rub uit Florida, home of the American crocodile

Saus: de karnemelk waar de krokodil in heeft gelegen inkoken (ja, het schift, maar dat is ook precies de bedoeling!). Na het schiften eerst direct zeven, de wei verder inkoken tot 1/8 en weer vermengen met de vaste substantie en een paar flinke eetlepels tomaten-chili konfijt. Opsmaakbrengen met wat zout en witte peper

Erbij: pasta met verse hazelnoot-daslookpesto, gegrilde asperges, geroosterde sla (little gem) en gepofte groenten. 

Recept BBQ 52 Everglades Dry Rub

  • 1/4 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijnzaadjes
  • 1/4 theelepel selderij, poeder
  • 1/4 theelepel uipoeder
  • 3/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel selderijzout
  • 1/4 theelepel Creoolse cayennepeper
  • 3/4 theelepel knoflookzout
  • 1/2 theelepel uienzout
  • 3 tl zout
  • 3/4 theelepel ve-tsin (optioneel)

China Gunpowder Zhu Cha

Op advies van Leny van Simon Lévelt Alkmaar hebben we er een groene Assam bij gedronken: China Gunpowder Zhu Cha, echt een fantastische keuze: een mooie volle smaak die het stevige krokodillenvlees prima aan kan. Leuke anekdote: De blaadjes worden tot strakke balletjes gerold, die ons Westerlingen aan buskruit doet denken. Vandaar de naam Gunpowder. Bestel deze geweldige thee hier online!

Gunpowder… Handig om in de buurt te hebben als er een krokodil in je keuken zit… ?


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *