Dit is een heerlijk en eenvoudig recept voor rode kool. Natuurlijk het allerlekkerst als je het op de barbecue bereidt, maar in de oven lukt het ook hoor! Kool moet je eigenlijk op een iets hogere temperatuur (rond 170°C) roosteren dan bijvoorbeeld prei, courgette of worteltjes. Kool zit vol met suikers die pas op die temperatuur omgezet worden naar een zoete suiker en dan begint te karameliseren.
Snij de rode kool in 8 parten, dusdanig dat alle parten nog met de stronk verbonden zijn. De bladeren vallen dan niet bij het roosteren uit elkaar. Besprenkel de parten met ruim olijfolie en grof zeezout. Gebruik wel een olijfolie die goed tegen hitte kan. De Cornicabra olijfolie van Valderrama is hier heel geschikt voor. Heb je die niet, gebruik dan een olijfolie die geschikt is om te bakken.
Rooster de parten op de barbecue (direct, 180°C), beide zijden ieder 5-10 minuten tot de balderen donker kleuren en zacht beginnen te worden. Serveer direct.