Fire & Food After Party

Restjesdag

Vandaag was restjesdag van vooral veel groenten die gisteren tijdens de fotoshoot met Fire&Food niet zijn gebruikt, of (zoals de prei) er eigenlijk bij had gemoeten, waar ik dus te laat achter kwam ?.

Gelukkig was er voor Ingrid en mij ieder nog één stokje kangoeroe-saté. Ook was er nog wat vlierbloesemijs en een perzik, dus ook het dessert konden we dunnetjes overdoen. Maar goed ook, want tijdens de fotoshoot was ik zelf zo onhandig om helemaal geen foto’s te maken. En dat is jammer, want dit was het menu:


Driegangen menu Fire&Food driegangenmenu d.d. za 13 juni 2020

Gamburger & gerookte palingbouillon
Garnalenhamburger met flatbread met waterkers, limoenmayonaise en krokante coppa di parma
Palingbouillon met pernod en garnituur van dubbelgerookte paling, verse doperwt en juliënne van peultjes
Thee van Simon Lévelt Alkmaar: groene jasmijnthee “Chung Hao”

Saté van Kangoeroe met mango-sweet &sour
puree van zoete aardappel, geroosterde knolselderij, gepoft paprikaatje, geroosterde bimi en groene asperges, kaantjes van topinamboer
Thee van Simon Lévelt Alkmaar: Four Seasons Black Oolong

Yoghurt-vlierbloesemijs met gegrilde perzik
met lemoncurd-brickdeeg stick met chocolade
Thee van Simon Lévelt Alkmaar: Buddha Amacha van vlierbloesemwater


Benieuwd naar de recepten? Helaas, dan moet ik je teleurstellen: daar moet je nog even mee wachten tot 28 augustus, want dan komt de Fire&Food uit. Koop ‘m bij de boekhandel, of bestel ‘m bij de uitgever.

Restjesdag
The Day After was het dus restjes dag. Ieder één stokje kangoeroe-saté, maar verder in deze herkansing dus een mooie, bijna vegetarische aflevering van de Cooking Conductor. Deze recepten kan ik je wel al geven, maar zijn eigen lijk bizar simpel.

Caveman-style prei en verschillende geroosterde groenten zoals knolselderij, choggia-bieten, meiknolletjes en een paar groene asperges. Samen met wat five-spice, peper, zout en op het bord wat goede olijfolie. Meer heb je niet nodig!

De Caveman-style prei bijvoorbeeld is het meest simpele recept denkbaar: neem een dikke prei en gooi deze in het vuur. Letterlijk ja. De prei wordt dan gitzwart want in een paar minuutjes verbrandt hij uiteraard. Een de buitenkant althans, want als je daarna het buitenste verbrandde blad weghaalt, dan komt er wonderlijk gaar licht groene prei tevoorschijn. Druppel er wat kaffirlime olijfolie over en een beetje Maldon-zout en je weet niet wat je proeft…

Toetje toe

In alle eenvoud: gegrilde perzik met vlierbloesem-yoghurtijs. Yummie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *