Laat maar lekker draaien…

2 kilo langoustinestaarten over de kop

Onder de kerstboom lag dit jaar een spitmand-accessoire voor op mijn LetzQ Spit. Gewoon voor de lol heb ik vorige week een halve zak verse voorgebakken friet met een sparerib-rub bestrooid (ik had even niks anders voor handen…) en in de spitmand gedaan. Vervolgens lekker 20 minuten laten draaien. Dat werd een verrassend lekker alternatief. Maar zondag werd het pas echt leuk…

Lieve vrienden kwamen langs om een kopje koffie te drinken. Hij is net zo’n fanatieke hobbykok als ik. Of misschien nog wat erger: in zijn achtertuin staat een complete keuken met werkbank en eettafel met alles d’r op en d’r aan. Echt jaloersmakend! Net voor de Kerst heeft hij een nieuwe kamado gekocht, een Yakinuku Large, mooi ding. We hebben ‘m vorige week samen uitgebreid ingewijd en goed bevonden… ?

Zondag stond-ie op de stoep met een zak met ruim 2 kilo langoustine-staarten. “Ik heb ze toch over,” was zijn toelichtende commentaar.

Een beetje grof zeezout en lekker wat olijfolie erover (eentje die tegen hitte kan, Cornicabra bijvoorbeeld). Vervolgens in twee batches in de spitmand op de rotisserie. Wat els-rookhout op de kooltjes en 10-12 minuutjes laten draaien. Daarna in een grote schaal op tafel zetten met wat gegrilde venkel en prei en lekker aan tafel pellen en op peuzelen. Wat een feest!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. jakobus schreef:

  goeden middag mag ik vragen welke maat bbq u heeft ik heb zelf de medium en zou ook zo mand wille maar twijfel of ie past gr jakobus

  1. royvoogd schreef:

   Hallo Jakobus,
   Ik heb een Large en de mand die ik via http://www.ProBBQshop.nl (https://www.probbqshop.nl/search/spitmand/) heb gekocht bevalt echt heel erg goed, maar is wel 42,5 cm. Die past dus helaas niet in de medium.
   GRTZ | Roy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *