Kaasomelet zonder kaas

Lekker wakker worden op een herfstige zondagochtend

Ik denk dat de vaste lezers van mijn foodblog inmiddels wel weten dat ik groot fan ben van de producten van Koppert Cress. Het enorme assortiment aan prachtige net ontsproten miniplantjes geven niet alleen prachtige accenten aan de opmaak van het bord, maar voegen ook bijzonder intense smaakaccenten toe aan het gerecht. Het is dank veel meer dan alleen dienstbaar aan de opmaak.

Dit weekend werd ik van mijn stoel geblazen door een heel ander product: grote, hartvormige wollige bladeren die aan de ene zijde groen zijn en aan de andere zijde donker rood. En de smaak? Een hap camembert! Ik had ‘m eigenlijk bedacht voor de eerdere Spareribs. En ja, daar voegden dat bladeren een bijzonder accent aan toe. Maar ik had nog wat bladeren over, dus maakte ik vanochtend een Kaasomelette Zonder Kaas met de “From Age Leaves” van Koppert Cress.

Overigens is de techniek van deze gepocheerde omelet ook zonder de lastigere verkrijgbare From Age Leaves van Koppert Cress sowieso er interessant. Je maakt er de fluffiest én lichtste omelet die je je kan voorstellen mee! Wil je ‘m nóg fluffier maken, voeg dan een klein scheutje melk bij het klutsen toe.


Recept – Kaasomelet Zonder Kaas

Ingrediënten per persoon

  • 2 biologische eieren
  • 2 From Age Leaves van Koppert Cress
  • Red Thai Curry olijfolie van Valderrama
  • Halve liter goede kippenbouillon
  • Melissa Cress
  • witte peper en zout

Kluts de eieren en de in ragfijne draadjes gesneden From Age Leaves, een theelepel Red Thai Curry olijfolie, witte peper en zout.

Breng de kippenbouillon aan de kook en draai het vuur laag. Schenk in een dunne straal de geklutste eieren in de zacht kokende bouillon. Wacht een halve minuut en giet dan de pan leeg in een bolzeef boven een kom, want de bouillon is er natuurlijk erg lekker bij. Laat goed uitlekken, dep eventueel de bovenkant nog wat droog met keukenpapier. Leg een bord omgekeerd op de zeef en draai om.

Lekker op een mooie donkere boerenboterham met wat schijfjes komkommer of op een frisse salade. Serveer er de opgevangen kippenbouillon bij waaraan je wat Melissa Cress hebt toegevoegd.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *