Wie is Janet?

Janet Westerhof tuiniert met hart en ziel in haar bijzondere tuin bij een Alkmaarse tuindersvereniging. De boeiende volkstuin van Janet is niet keurig gesorteerd in de gebruikelijke kaveltjes. De tuin van Janet is anders. Het is een wilde, eetbare tuin, met uitzonderlijk veel kennis van zaken, geduld en liefde ingericht. Janet kent niet alleen ieder plantje met naam en toenaam, maar kent ook menig insect in de levendige tuin. Ze is een wandelende encyclopedie, zeg maar gerust een wilde wikipedia!

Vanuit haar passie voor de natuur maakt Janet zich ook zorgen over de terugloop van insecten door het verdwijnen van wilde bloemen en planten in de Nederlandse natuur. Haar tuin is daarom niet alleen een uniek voorbeeld voor het kweken van eetbare bloemen en planten, maar het brengt ook de natuurlijke habitat voor menig nuttig insect terug.

En dat zie je al je door de kronkelige smalle tuinpadjes loopt: het is een drukke boel vol met bezige bijen, vlinders, torretjes en tal van andere zespotige wezentjes. Eng? Nee hoor, we zijn alleen een beetje vergeten dat dat een onderdeel van de natuur is. En weet je wat dan zo leuk is: de eetbare tuin wordt ook een klein vogelparadijsje vanwege de de insectenrijkdom en de constante productie van unieke vruchtjes die er groeien.

Mooi hè, zo’n wilde, eetbare tuin!

fullsizeoutput_e00c