Eetbaar. Of toch niet?

Ojee, er staat een dirigent achter de kachel in de keuken van Bistro de Vrolijke Voogd. Gelukkig weet-ie aardig waar hij mee bezig is, maar wat er op je bord komt blijft tot op het laatste moment een verrassing. Niet zelden ook voor de chef zelf…

Mijn naam is Roy, ik ben dirigent, grafisch ontwerper en communicatieadviseur in kunst, cultuur en de culinaire wereld. Regelmatig sta ik in de keuken om die laatste wereld wat beter te willen begrijpen. En als ik in de keuken sta, dan ben ik dus die Vrolijke Voogd van het kleinste restaurant van Alkmaar.

Freestyle Food, zoals ik het zelf het liefst omschrijf. Mijn culinaire avonturen waren al een tijdje te volgen op Facebook, maar in de warme zomer van 2018 ontmoette ik Janet Westerhof. Janet heeft een tuin. Een grote, wilde tuin, vól met eetbare bloemen en planten, maar helaas een chronisch gebrek aan tijd om het gebruik van wilde planten in het menu te promoten. Daarom zocht ze iemand die iets met haar geweldige tuin wilde doen. Janet heeft groene vingers en weet álles van iedere blaadje en bloemetje in haar tuin.

Roy houdt niet van tuinieren, maar ziet de enorme uitdaging om te kunnen koken met die enorme schat aan wildvreemde eetbare bloemen en planten. Patricia, een gemeenschappelijke vriendin, koppelde ons aan elkaar.

Eetbaar? Of heb ik vandaag iets verkeerds geplukt… Janet kijkt online over mijn schouder mee en voorziet menig Facebook-blogpost van commentaar en toelichting op soms wat vreemde ingrediënten.