BBQ52 – The Next Step

The Cooking Conductor gaat verder

Heel mooi nieuws: Met ingang van 1 juli gaat The Cooking Conductor zich met haar activiteiten rond BBQ52 vestigen op de prachtige Buitenplaats Noordervaart 127 in Stompetoren, nagenoeg direct aan de rondweg van Alkmaar gelegen.

Op dit prachtige creatieve landgoed van ruim 1,5 hectare zijn onder meer Piet-Jan van den Kommer Binnenhuisarchitectuur, WWOO Buitenkeukens, Filiaal 4 Sanitair, Cozijnen en Eet op Locatie Catering gevestigd. Stuk voor stuk creatieve bedrijven die elkaar versterken.

Hoogwaardig leven en kunst gaan hand in hand op de buitenplaats, waar diverse buitenkeukens mét een Big Green Egg staan opgesteld.

Over perfect match gesproken…

Maart 2020: keerpunt

Je zou toch koordirigent zijn en een wereldwijde pandemie breekt uit, waarbij het uiterst besmettelijke virus COVID-19 overgedragen wordt op basis van de lucht die je uitademt… Dat is op z’n zachtst gezegd niet handig. Van het ene op het andere moment ligt alles stil. Alle koorrepetities stoppen per direct. Er ligt een complete operaproductie klaar om op te starten, maar moet worden afgeblazen. Een nieuw interregionaal concept voor overdagkoren wordt in de kiem gesmoord.

Het leven trekt zich grotendeels terug tot het eigen huis en de achtertuin…

Een paar maanden daarvoor was ik als Cooking Conductor gestart met BBQ52, de foodblog waarin ik schrijf over mijn ontwikkelingen als ervaren hobbykok in in een nieuwe wereld: mijn eerste vier seizoenen als buitenkok op een Big Green Egg. Door corona werd onze achtertuin mijn nieuwe Safe Haven en al snel ging het project BBQ52 over van weekendactiviteit naar dagelijkse bezigheid. Al snel werd mij duidelijk dat mijn passie voor koken mijn passie voor muziek minimaal evenaarde.

Vanaf dat moment veranderde alles. Het project kreeg vleugels en in maart dit jaar, een jaar na het uitbreken van de pandemie, kwam mijn eerste kookboek “Buitenkok in 4 seizoenen!” uit, dat bijzonder enthousiast werd ontvangen. In nauwelijks twee maanden tijd werd de helft van de riskant ruime oplage 😁 verkocht, waardoor op dit moment zelfs al de mogelijkheid voor een tweede druk onderzocht wordt.

Noordhollands Dagblad kreeg lucht van het project en publiceerde er een artikel van twee volledige pagina’s over. Naar aanleiding van dat artikel werd ik gebeld door Roelant van WWOO Buitenkeukens. “Volgens mij moeten wij eens kennismaken,” was zijn openingszin.

De klik klopt

De kennismaking kwam er en Roelant stelde me voor aan Piet-Jan van den Kommer en chefkok Tobias Sluis van Eet op Locatie, met wie een eerste samenwerking ontstond in een serie nieuwe BBQ-workshops vanuit een uniek hobbykok-perspectief. De klik klopte en leidde tot intensivering van de samenwerking. En het delen van de prachtige, compleet ingerichte keukenstudio op de Buitenplaats Noordervaart 127.

Geen chefkok en ook geen restaurant
Nee, voor alle duidelijk: Roy Voogd, alias The Cooking Conductor gaat géén chefkok worden. En al zeker geen restaurant -in welke vorm ook- beginnen. De vraag wordt mij regelmatig gesteld, maar ik weet dat dat niet “mijn ding” is. In de keuken wil ik heel graag die eigenwijze, nieuwsgierige en onderzoekende hobbykok blijven. Amateurchef dus, wat voor mij een eretitel is omdat pure betekenis van “amateur” precies duidt waar het mij allemaal om draait: houden van, liefhebber, afgeleid van het Italiaanse woord “amare”.

Het is juist de passie die mij motiveert in alles wat ik doe. Daarom gebruik ik 2021 om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken waarop mijn diepgekoesterde hobby ook een verdienmodel kan krijgen. Het liefst in combinatie met mijn andere passie: muziek. En ja, dat begint al heel aardig vorm te krijgen! 🔥🎶

The Cooking Conductor continues…

En dus gaat The Cooking Conductor door. Onder meer met activiteiten onder BBQ52. Advies, training, workshops en een webshop met onderscheidende bbq-producten. Gericht op hobbykoks die creatiever (buiten) willen koken, vanuit gelijkgestemde motivatie en ervaring.

Fuoco di Gioia Events
Maar er komt meer. Onder de naam Fuoco di Gioia Events ga ik prachtige projecten op bijzondere locaties organiseren waarin muziek en gastronomie elkaar gepassioneerd omhelzen.

“Fuoco di Gioia” is Italiaans voor “Vreugdevuur”, en is te titel en tekst van de vurige koorscene uit de opera Otello van Giuseppe Verdi. In mijn boek schrijf ik op blz. 17 waarom dit werk zo’n prachtige metafoor vormt voor mijn brug tussen mijn grote passie voor muziek én gastronomie. Een mooiere naam dan deze kon ik dan ook niet voor mijn nieuwe evenemententak bedenken!

Op de tekentafel liggen inmiddels een gloednieuw opera-project en een nieuw initiatief rond jazz, een oude liefde die ik graag weer oppak. En er volgt meer, maar daarover later!

De foodblog blijft

Mijn foodblog vanuit The Cooking Conductor op www.BBQ52.nl blijft. En grotendeels ook gewoon vanuit de bron: mijn eigen achtertuin waar ik inmiddels een fantastische buitenkeuken op heb kunnen bouwen. Ik vind het namelijk heerlijk om mijn verhalen en avonturen te delen.

Daarnaast lanceer ik de komende maanden een aantal nieuwe websites waaronder verschillende activiteiten uitgerold gaan worden en nieuwe producten worden gelanceerd.

Het avontuur gaat door. Sterker nog, “We’ve only just begun…!” 😉