Culinair Avonturieren

Van Bok naar Barbecue

Anderhalve week na het uitkomen van mijn boek “Buitenkok in 4 seizoenen!” ben ik door een derde van de oplage heen. Toen ik de oplage moest bepalen had ik wat onderzoek gedaan en ontdekte dat een eerste boek van een beginnend auteur gemiddeld 50-75 exemplaren in de verkoop realiseert. En dus besloten we voor een oplage van 1.500 te gaan… ???

Vanaf het moment dat het boek uitkwam is er een rollercoaster in gang gezet. Natuurlijk weet je zelf wel dat het goed is wat je hebt geschreven, maar je weet ook: “The Proof of The Pudding is in The Eating”. Voor het eerst werd ik toch wel wat nerveus over hoe het boek ontvangen zou worden. Het werd een lawine van uiterst positieve reacties, privé en vooral ook op de social media. Mensen die ik totaal niet kende gaven hartverwarmende enthousiaste terugkoppelingen. Ik werd er heel erg blij van!

Donderdag ontdekte ik dat het boek bij distributeur Bowls & Dishes in de Top 5 stond. Die kwam binnen, want zij vertegenwoordigen écht prachtige boeken! Vervolgens werd ik benaderd door een grote BBQ-organisatie voor een podcast-interview dat eind deze maand volgt.

En vandaag verscheen Noordhollands Dagblad.
Ja, het was een ontzettend leuk gesprek vorige week vrijdag met journaliste Connie Vertegaal en aansluitend een hilarische fotoshoot op het strand van Bergen met fotograaf Jan Jong (©jjfoto, dank dat we deze leuke foto mogen gebruiken!), maar ik was er even niet op voorbereid dat het een complete advertentieloze spread zou worden, inclusief grote foto op de voorpagina… WAUW!

Vooral de invalshoek van het artikel vond ik heel erg fijn: het is een mooi en positief verhaal geworden van wat eigenlijk een triest corona-crisisverhaal had kunnen worden. Het artikel gaat over zoveel meer dan alleen maar een leuk nieuw BBQ-boek van een Cooking Conductor. Het geeft een mooie weerslag van hoe ik in het leven sta: levensplezier overkomt je niet, dat creëer je bovenal zelf. En als dat niet linksom kan, schroom dan niet om rechts af te slaan!

Ik ben benieuwd waar dit allemaal toe gaat leiden. Er zijn veel nieuwe plannen, maar voorlopig laat ik me maar even lekker met de flow meevoeren… Fijn!

O ja, marketing… BESTEL HIER MIJN BOEK!
(Of kies voor de webshop van jouw lokale boekenwinkel, ze kunnen de omzet goed gebruiken!).

We’ve only just begun…” ?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *