Terwijl mijn nieuwe boek “Buitenkok in 4 seizoenen!” bij de drukker ligt, is het de hoogste tijd om het nieuwe project in te luiden: “Asian BBQ Adventures 2021”.
We reizen door de verschillende culinaire regio’s van Indonesië, China en Japan, aangevuld met uitstapjes naar Korea, Thailand, Vietnam en India. Van dagelijkse kost tot keizerlijke keukens. En van godenvoedsel tot wereldwijd bejubeld streetfood.
Ieder kwartaal komen alle landen terug, steeds met een grote afwisseling van hoofdingrediënt. Het wordt een grote culinaire reis langs bekende en minder bekende gerechten en streken, allemaal gekenmerkt door kleurrijke keukens en aromatische kruiden en specerijen.
Een nieuw jaar buitenkoken, 52 weken lang inspirerende foodblogs met recepten én achtergronden van gerechten en cultuur. En wie weet straks in 2022 samengebracht in het tweede kookboek van The Cooking Conductor met de Big Green Egg in de hoofdrol.
Reis mee en volg mijn foodblog op BBQ52.nl:
Reisplan Asian BBQ Adventures 2021:
Voor de zekerheid: tips blijven welkom, want de jaarplanning 2021 blijft onder voorbehoud. Er moet immers altijd ruimte zijn voor nóg mooiere gerechten… ?
februari – april
Indonesië | ? | Daging Rendang |
? | Tulang iga babi (spareribs) | |
? | Bebek betutu (Bali) | |
China | ? | Wanzhou Grilled Fish – Chongqing style |
? | BBQ kreeft met gember en lente-ui | |
? | Mongolian Horhog | |
Japan | ? | Yakitori met tare saus |
? | Robatayaki | |
? | Koushi no kanmuri – kalfskroon | |
Korea | ? | Samgyeopsal gui – Koreaans buikspek |
Thailand | ? | Gai Yang – bbq chicken |
Viëtnam | ? | Tom Nuong |
India | ? | Curry van gepofte bloemkool |
mei – juli
Indonesië | ? | Ikan pepesan |
? | Anak domba bakar van lamskotelet | |
? | Ajam pangang setan (Duivelse kip) | |
China | ? | Tja siew / char sui (Guangdong/Kanton) |
? | Zhongguo cai – krokante runderreepjes (Beijing) | |
? | Peking eend | |
? | Má pó tofu (Szechuan) | |
Japan | ? | Tataki van hamachi (Yellowtail Kingfish) |
? | Garnalen in kombu-lak + XO-saus | |
? | Beef Teriyaki | |
Korea | ? | Saeu-sogeum-gui – op zout gegrilde gamba’s |
Thailand | ? | Ssambap Jeongsik |
Viëtnam | ? | Nem Nuong |
India | ? | Tandoori chicken |
augustus – september (zomervakantie)
Indonesië | ? | Krupuk kulit ajam & ajam goreng sedip |
? | Daging bebotok pedis | |
? | Indonesische BBQ Picknick | |
China | ? | Jiao Hua Ji – Bedelaarskip (Zhejiang) |
? | Sa cha yuk – spareribs (Guangdong) | |
? | Szechuan BBQ Picknick + Maanfeest | |
Japan | ? | Okonomiyaki |
? | Unaki kabayaki | |
? | Japanse BBQ Picknick | |
Korea | ? | Koreaanse BBQ Picknick |
Viëtnam | ? | Banh mi ga nuong |
India | ? | Lamsbout in zoutkorst |
oktober – december
Indonesië | ? | Kepiting daging pangang |
? | Nasi Gurih, gulai cubadak, tempé bacem | |
? | Babi guling | |
China | ? | Táng cù lǐyú -zoetzure karper (Shandong) |
? | Reespiesjes & soep van de vliegende draak (fazant) (Heilongjiang) | |
? | Gong Bao Kai (Szechuan) | |
Japan | ? | Zalmhaas met aubergine |
? | Wagyu & sereriakku (knolselder) | |
? | Yakitori van kippendij & kippenhuid karashi | |
Korea | ? | Beef bulgogi |
Thailand | ? | Goong yang naam jim |
Viëtnam | ? | Bún thit nuong |
India | ? | Biryani |
Wat ziet dat er super inspiratievol uit!
Deze gerechten zijn ook ye berijden op een kamado neem ik aan?
Can’t wait ?