Jaarplanning Asian BBQ ‘21

Terwijl mijn nieuwe boek “Buitenkok in 4 seizoenen!” bij de drukker ligt, is het de hoogste tijd om het nieuwe project in te luiden: “Asian BBQ Adventures 2021”

We reizen door de verschillende culinaire regio’s van Indonesië, China en Japan, aangevuld met uitstapjes naar Korea, Thailand, Vietnam en India. Van dagelijkse kost tot keizerlijke keukens. En van godenvoedsel tot wereldwijd bejubeld streetfood. 

Ieder kwartaal komen alle landen terug, steeds met een grote afwisseling van hoofdingrediënt. Het wordt een grote culinaire reis langs bekende en minder bekende gerechten en streken, allemaal gekenmerkt door kleurrijke keukens en aromatische kruiden en specerijen. 

Een nieuw jaar buitenkoken, 52 weken lang inspirerende foodblogs met recepten én achtergronden van gerechten en cultuur. En wie weet straks in 2022 samengebracht in het tweede kookboek van The Cooking Conductor met de Big Green Egg in de hoofdrol. 

Reis mee en volg mijn foodblog op BBQ52.nl:


Reisplan Asian BBQ Adventures 2021:

Voor de zekerheid: tips blijven welkom, want de jaarplanning 2021 blijft onder voorbehoud. Er moet immers altijd ruimte zijn voor nóg mooiere gerechten… ?

februari – april

Indonesië?Daging Rendang
 ?Tulang iga babi (spareribs)
 ?Bebek betutu (Bali)
China?Wanzhou Grilled Fish – Chongqing style
 ?BBQ kreeft met gember en lente-ui
 ?Mongolian Horhog
Japan?Yakitori met tare saus
 ?Robatayaki
 ?Koushi no kanmuri – kalfskroon
Korea?Samgyeopsal gui – Koreaans buikspek
Thailand?Gai Yang – bbq chicken
Viëtnam?Tom Nuong
India?Curry van gepofte bloemkool

mei – juli

Indonesië?Ikan pepesan
 ?Anak domba bakar van lamskotelet
 ?Ajam pangang setan (Duivelse kip)
China?Tja siew / char sui (Guangdong/Kanton)
 ?Zhongguo cai – krokante runderreepjes 
(Beijing)
 ?Peking eend
 ?Má pó tofu (Szechuan)
Japan?Tataki van hamachi (Yellowtail Kingfish)
 ?Garnalen in kombu-lak + XO-saus
 ?Beef Teriyaki
Korea?Saeu-sogeum-gui – op zout gegrilde gamba’s
Thailand?Ssambap Jeongsik
Viëtnam?Nem Nuong
India?Tandoori chicken

augustus – september (zomervakantie)

Indonesië?Krupuk kulit ajam & ajam goreng sedip
 ?Daging bebotok pedis
 ?Indonesische BBQ Picknick
China?Jiao Hua Ji – Bedelaarskip (Zhejiang)
 ?Sa cha yuk – spareribs (Guangdong)
 ?Szechuan BBQ Picknick + Maanfeest
Japan?Okonomiyaki
 ?Unaki kabayaki
 ?Japanse BBQ Picknick
Korea?Koreaanse BBQ Picknick
Viëtnam?Banh mi ga nuong
India?Lamsbout in zoutkorst

oktober – december

Indonesië?Kepiting daging pangang
 ?Nasi Gurih, gulai cubadak, tempé bacem
 ?Babi guling
China?Táng cù lǐyú -zoetzure karper (Shandong)
 ?Reespiesjes & soep van de vliegende draak (fazant) (Heilongjiang)
 ?Gong Bao Kai (Szechuan)
Japan?Zalmhaas met aubergine
 ?Wagyu & sereriakku (knolselder)
 ?Yakitori van kippendij & kippenhuid karashi
Korea?Beef bulgogi
Thailand?Goong yang naam jim
Viëtnam?Bún thit nuong
India?Biryani

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Marc Brand schreef:

    Wat ziet dat er super inspiratievol uit!
    Deze gerechten zijn ook ye berijden op een kamado neem ik aan?

    Can’t wait ?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *