De BBQ52 Buitenkeuken ?

Lang getwijfeld. Wel. Niet. Nog even wachten. En zo ja, welke dan? Waarom eigenlijk? En halen we die investering er wel uit? Hoe vaak sta je eigenlijk in de achtertuin te koken? En plotseling hakten we de knoop door nadat ik de laatste tijd regelmatig met kunst en vliegwerk tuinbankjes stapelden om een beetje praktisch te kunnen werken. Bovendien stond ik langzaamaan meer in de achtertuin achter de Big Green Egg dan achter mijn fornuis in de keuken…

En dus kwam-ie er: twee modulaire delen van de Big Green Egg Buitenkeuken. Strak, flexibel en eenvoudig uitbreidbaar. En héél erg mooi! Woensdag werd-ie bezorgd en ik heb tot zaterdag moeten wachten om ‘m in elkaar te zetten. Een echte Tantalus-kwelling. Als je mij wat beter kent, dan is dat best wel gek: ze kwamen namelijk binnen als een bouwpakket en eigenlijk heb ik een enorme hekel aan doe-het-zelf klusjes. IKEA-bouwpakketten zorgen meestal voor dagenlange donderwolken in huize Voogd…

Maar ja, het idee van een heuse buitenkeuken maakt veel goed, en dus ging deze Cooking Conductor aan de slag. En werd héel erg blij van het resultaat.

Ik heb gekozen voor een module om de BGE Large in te kunnen plaatsen en een tweede module met een dichte kast. Zo heb ik altijd mijn rookhout en belangrijkste accessoires bij de hand. Je kunt ze aan elkaar koppelen, maar in aanvang hebben we de twee elementen toch met grote wielen individueel verrijdbaar gemaakt. Mocht dat niet bevallen, dan kunnen we ze altijd nog vastzetten.

Dit weekend gaan we de wekelijkse pizza doen. Als het weer een beetje meezit wil ik ze ook daadwerkelijk buiten beleggen. Leuk! En dan zondag aan de sateh. Een hele bijzondere sateh, die we in 2013 op Java hebben leren kennen. Werd meteen ieders favoriet, tot mijn volle verbazing. Maar dat is voor morgen. Voor nu:

Zó blij! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *